viernes, 12 de julio de 2013

Juliol

Bé, ja ha passat mig juliol.  Havent-me donat temps a desconectar aquestes dues setmanes després dels exàmens, crec que ja es hora d'aturar-me a pensar sobre aquest primer curs de GEDI que ja s'ha terminat.

Són moltes les expectatives amb les que vaig començar i, tot i que no totes, la gran majoria s'han complert.
Esperava aprendre molt i ho he fet, esperava conèixer gent nova i també he pogut fer-ho. Potser havia imaginat una altra cosa referent als estudis, m'hagués agradat tenir més contacte amb la meva futura professió o haver pogut trobar la relació directa d'algunes de les assignatures amb la docència a un centre d'educació infantil. Però soc conscient de que és el primer any i que el que cal en primer lloc és una base teórica amplia ben consolidada per poder continuar progressivament formant-me com a mestra.

La gran majoria de les assignatures m'han semblat interessants però si he de destacar-ne algunes, sense dubte, serien Desenvolupament Cognitiu i Lingüístic en la Primera Infància i La Llengua al Aula d'Infantil: del Plaer de la Lectura al Lloc de l'Escriptura ja que m'han semblat de molta utilitat i m'han ajudat a comprendre el funcionament de la ment dels nens a l'hora d'aprendre a parlar, llegir i escriure. També, Bases Didàctiques i Disseny Currícular que va canviar de forma total la meva visió sobre la professió docent i la importància d'aquesta en el futur dels alumnes com es pot veure en la meva darrera entrada del bloc de primer.

Un altre fet a destacar d'aquest primer any, és la quantitat de treballs que hem hagut de realitzar. Això ens ha llevat molt de temps , sobretot els que eren en grup, ja que coordinar-se no es gens fàcil però ens ha set molt útil perquè un punt clau en la professió docent es la coordinació de tots els agents educatius d'un centre per tal de facilitar una millor educació als nostres alumnes.  Sense dubte, un dels més útils ha estat el de La Llengua al Aula d'Infantil en el qual vàrem fer una pràctica d'escriptura amb nens que, posteriorment, vàrem analitzar i del qual vàrem aprendre molt perquè no és el mateix escoltar-lo de la veu de la professora que poder veure-lo amb els teus propis ulls. Aquest va ser el resultat:


També, em pareix fonamental parlar de l'ús de l'eportafoli. Treballar amb el bloc tot això que havia aprés a la classe de BDDC va ensenyar-me una nova forma d'utilitzar les eines de la web 2.0 que abans només utilitzava per a l'oci. Haver de llegir altres blocs que parlaven dels mateixos temes que parlavem nosaltres a classe i escriure posteriorment una entrada pròpia em va ajudar molt a consolidar el meu coneixement, tot i que comportava un gran esforç i una gran inversió de temps. Temps que vaig poder estalviar a l'hora d'estudiar per a l'examen final perquè ja tenia tots els conceptes ben assolits. Cal destacar també el fet d'haver d'utilizar una eina per cada entrada ja que em va fer conèixer moltes eines diferents que no només prodré utilizar com a alumna sino també com a mestra com són: photopeach, voki, slideshare, ivoox...

Per últim, i no menys important ja que crec que és una de les coses més positives, és que hem aconseguit un grup molt unit on tots intentam ajudar-nos i hem aconseguit crear un bon clima de companyerisme dins i fora de classe.maestras

En resum, tot i que he hagut de treballar i estudiar molt ( això m'ha servit per ser conscient de la importància de la meva funció), he aprés coses molt importants que han fet canviar la meva visió sobre l'educació i tenir molt clar quina linia vull seguir com a mestra i, a més a més, he format par d'un grup de classe molt unit que ha facilitat, en certa mesura, molt les coses.  Així doncs, les coses positives superen les negatives i, en lloc d'haver perdut la il·lusió inicial, aquesta ha augmentat.

2 comentarios:

 1. Rocio,
  Estic molt contenta que puguis dir que la il.lusió inicial ha augmentat.. i més que ho farà!! He vist durant el teu primer any com les impressions de tot el que anaves aprenent et feien canviar les perspectives de l'educació. I sense dubte, crec que la teva capacitat per obrir-te a noves perspectives farà de tu una alumna excepcional i , igualment, una mestra excepcional!! Molta sort, i ànims!!
  Gemma

  ResponderEliminar
 2. Gemma,
  s'agraeixen molt les teves paraules. Esper poder ser algun dia una bona mestra.
  Gràcies per tot el que ens has ensenyat i per haver-me fet obrir els ulls i ser conscient del canvi que necessita l'educació. I ,sobretot, per transmetrer-me les ganes i forces per voler formar part d'aquest canvi.

  ResponderEliminar